Tervetuloa, Vieras
Ole hyvä ja Kirjaudu tai Rekisteröidy.    Unohtuiko salasana?
Foorumin säännöt
Netiketti sisältää keskustelupalstan perusohjeita. Lisäksi säännöissä otetaan kantaa tekijänoikeuksiin ja valvontaan. Asia on tärkeä molemminpuolisen yhteisymmärryksen saavuttamiseksi, joten kaikilta pyydetään sääntöjen hyväksymistä (yhden kerran) sisäänkirjautumisen yhteydessä.
 
Kirjoita harkiten
  1. Varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä kirjoita samaa viestiä tarpeettoman moneen ryhmään.
  2. Uusi viesti kannattaa otsikoida sisältöä mahdollisimman hyvin kuvaavaksi.
  3. Ole kohtelias ja ystävällinen, äläkä tarkoituksella provosoi riitoja tai hauku muita keskustelijoita.
  4. Älä esitä verkossa toisesta valheellista tietoa tai vihjausta, joka voisi aiheuttaa vahinkoa, kärsimystä tai halveksuntaa loukatulle henkilölle tai yritykselle. Toisin sanoen: älä laita verkkosivuille herjaavaa aineistoa tai mitään muutakaan sellaista, jota et muussa yhteydessä olisi valmis esittämään -- ja kestämään myös siitä aiheutuvat seuraukset.
  5. Tunnistettavissa olevan henkilön kuvaa ei saa ilman hänen suostumustaan käyttää siten, että hän kuvan käyttämisen kautta kytkeytyy tuotteeseen, asiaan ja aatteeseen. Toisaalta ei ole kovin hyväksyttävää julkaista selvästi henkilöllisyyden paljastavaa kuvaa, kuten lähietäisyydeltä otettua kasvokuvaa, suhteellisen värittömän tai yleishyödyllisenkään asian yhteydessä.
  6. Sähköposti on yleensä henkilökohtaista. Sen lainaaminen julkisesti on epäkohteliasta, ja tilanteesta riippuen jopa tekijänoikeuslakien vastaista. Vastauksen johonkin tekniseen kysymykseen voi yleensä julkaista, mutta silloinkin kannattaa varmistaa lupa kirjoittajalta.
  7. Keskustelupalstalle ei kuulu chattaily. Chat-ketjut koostuvat parin kolmen henkilön lyhyistä vastauksista, jotka muodostavat yhden pitkän ketjun. Henkilökohtaiseen ja muutamien keskustelijoiden väliseen viestintään käytetään Puutarha.netin viestitystä.
  8. Yksityishenkilöiden osto- ja myynti-ilmoituksia voi kirjoittaa Myydään/ostetaan -palstalle. Jos saat ostamisesta ja myymisestä elantosi, käytä mainostukseen muita kanavia.
  9. Keskustelupalstalla kannattaa käyttää nimimerkkiä. Nimimerkki on henkilökohtainen, sitä ei voi kloonata. Oman nimen ja varsinkin sähköpostiosoitteen käyttöä viesteissä kannattaa harkita. Internetissä on hyvin monenlaisia käyttäjiä, joten sähköpostiosoitteeseen voi tulla mainospostia ja häiriöviestejä. Omaa nimeä voi kuitenkin käyttää nimimerkkinä ottaessaan kantaa asiantuntijana.